Börek - Turkish Phyllo Pastry | Бёрек - Турецкий Пирог

Аватар автора
Сладкие и соленые пироги
One more recipe from Turkish cuisine! Delicious, flaky, cheesy, yummy and super-easy-to-make pastry! Recipe below, enjoy :) || Очень вкусный сырный пирог! Рецепт ниже, приятного аппетита! :) ______________________ Турецкий сырный слоеный пирог •450 г теста фило •300 г сыра (фета, брынза, сулугуни) •петрушка •2 яйца •2/3 стакана молока •1/3 стакана масла (растительного, оливкового) •1/2 ч.л.соли •кунжут Смешать яйца, молоко, масло и соль. Для начинки раскрошить сыр и добавить петрушку. В смазанную маслом форму выложить 2 листа фило, немного складывая его, чтобы поместить в форму. Выложить сверху еще два листа (также складывая). Сверху полить яичной смесью (3-4 ст.л.), выложить немного начинки. Далее - снова 2 слоя фило (по 2 листа на слой), смесь и начинка. На последний слой фило вылить остатки заливки и посыпать кунжутом. Печь 30-40 минут при 180С. ______________________ Turkish Cheese Phyllo Pastry •1 lb. phyllo dough •11 oz feta cheese •parsley •2 eggs •2/3 cup milk •1/3 cup oil (olive, canola, etc.) •1/2 tsp salt •sesame seeds or nigella seeds Whisk eggs with milk, oil and salt. For the filling crumble feta and combine with chopped parsley. Layer prepared baking pan with two phyllo sheets, wrinkling them up to fit the dish. Place two more phyllo sheets on top (also making wrinkles). Spread 3-4 tbsps of egg mixture and put some of the filling. Continue layering in the same manner: 2 layers of phyllo (2 sheets per each layer), egg mixture, filling. Pour the remaining egg...

0/0


0/0

0/0