NORIN TAYYORLASH SIRLARI / НОРИН ТАЙОРЛАШ / norin tayyorlash usullari / muxlisa lady cook

Аватар автора
Beer Brilliance
Мухлиса Леди кук: Ассалому алайкум сизларга бу видеода Тошкент норинини ургатаман. Норин хамири учун 300мл илик сув еки бульон 1 ош к. туз тухум 1 дона ун 750-800 гр 1-кг от ёки мол гушт Туз,зира,кора муруч Усимлик ёги Энг аввал норинимизни гуштини сурлаб куямиз. Сур гушт кандай тайёрланади??? Аслида норин от гуштидан килинади лекин кон босими бор инсонлар учун от гушти кучлийлик килади.Бундай вазиятда сиз мол гуштидан тайёрлайсиз.Биз от гуштидан килдик.Демак энг аввало лахм хом от гуштини 2 тарафига яхшилаб туз ва зирани сепиб оламиз. Муздек жойга, гуштни марлига ураб 3-4 кунга илиб куямиз. Сур гушт тайёр булгандан сунг, козонга солиб устидан тула совук сув куямиз. Гуштдан чикган купигини элак ёрдамида тозалаб оламиз. Сунг туз ва зира солиб паст оловда козонни копкогин ёпиб 2 соат пишириб оламиз. Гушт пишгач олиб совутиб, 1-кун музлаткичга куямиз.Шунда гушт зур тугралади.Иссик ёки пишгач дархол тугралган гушт титилиб кетади! Гушт шурвасидан марлида 300мл сузиб оламиз, хамир учун. Агар шурвани тузи паст булса озрок туз, тухум чакиб олиб, унни кушиб каттик хамир кориб оламиз. Бунда хамир жудаям маззали булади.Лекин оддий илик сувга корса хам булади.Хамирни 30 минут тиндирамиз. Хамир тайёр булгунча, гуштни майин килиб туграб оламиз. Хамирни жуда юпка ёки калин килиб юбормай 2 мм калинликда ёйиб олинади. Турт бурчак 15*15 смли килиб кесиб олинади. Хохишга караб шурвадан норин учун олиб куйиб. Колган шурвага кайнаган сувдан оз- оздан куйиб хамирларни 4-5 донадан...

0/0


0/0

0/0

0/0