V60 brew guide / как заваривать кофе в воронке

Аватар автора
Вкусовые Эмоции
For this brewing method you&need: V60 dripper, paper filters, gooseneck kettle, coffee scales with timer, server or cup. 1. Take 16 g of coffee per 250 ml of water, grind it slightly larger than sugar. 2. Heat the water to 92-93°C 3. Fold the filter along the line. Put the filter into the V60, then put the dripper onto the server. 4. Moisten the filter with water properly, remember to drain it from the server. 5. Pour ground coffee into the filter and smooth it out well. 6. Reset the scales. Turn on the timer. 7. Pour 50 g of water - thin stream, in a spiral from the center to the edge. Wait 30 seconds. 8. Repeat it 4 more times - pour 50 g of water every 30 seconds. The total brewing time is about 3 minutes 10 seconds. 9. Remove the dripper from the server, pour coffee into the cup. Please, enjoy. Заказать кофе свежей обжарки от команды Atelier 19g Чтобы заварить кофе этим методом, вам понадобятся: воронка, бумажные фильтры, чайник с носиком, весы (точностью до 0,1 г) + таймер, сервер или чашка. 1. Возьмите 16 г кофе на 250 мл воды, помол - чуть крупнее сахара. 2. Нагрейте воду до 92-93°C 3. Сложите фильтр по линии. Поставьте его в воронку, а воронку - на сервер. 4. Полностью смочите фильтр водой и не забудьте слить ее из сервера. 5. Засыпьте в фильтр молотый кофе и хорошо его разровняйте. 6. Обнулите весы. Включите таймер. 7. Влейте 50 г воды - тонкой струей, по спирали, от центра к краю. Подождите 30 секунд. 8. Повторите еще 4 раза - по 50 г воды каждые 30 секунд.

0/0


0/0

0/0

0/0